Si cada vegada que iniciem sessió ens surt la pantalla informant que l’última parada del sistema operatiu va ser errónea (Dirty Shutdown) es poden esborrar els valors d’aquesta clau del registre, i si no hi ha cap més problema, ja no sortirà cada vegada:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Reliability

Sembla que això només passa amb la versió de Windows Server 2019, després d’instal·lar la actualització KB4490481, i que una posible explicació es que falten permisos correctes en aquesta branca, doncs algú ha comparat els permisos amb els d’un Windows 2016 i semblen diferents (hi falta el grup d’administradors del domini). Diuen que si aquest missatge el contesta un administrador local, el missatge ja desapareix.

També hi ha la posibilitat de desactivar el missatge utilitzant les políques del sistema: Computer Configuration > Administrative Templates > System > “Display Shutdown Event Tracker” = Disabled